BUSCA

BALANÇ DE GESTIÓ DELS SIS PRIMERS MESOS DE PRESIDÈNCIA DE RAÚL PLÁ

A CONTINUACIÓ TENIU EL QUE ES VA LLEGIR A LA RODA DE PREMSA CONVOCADA AMB MOTIU DELS SIS PRIMERS MESOS DE LA NOVA EXECUTIVA DE POPULARS SUECA PRESIDIDA PER RAÚL PLÁ:

Bona nit a tots, i gràcies per acudir, estimats companys, regidors i membres de l’executiva així com als afiliats i simpatitzants en general. Agrair també, la presència i suport del nostre President Comarcal, Pedro Juan Victoria.

I benvinguts també tots els professionals de la comunicació que han volgut estar presents en esta roda de premsa informativa.

El motiu de convocar-vos és fer balanç de la gestió per part de la direcció del partit en estos dies quan es compleixen 6 mesos del Congrés en el que vaig ser triat president del Partit Popular de Sueca.

Per tant, i si vos sembla correcte, comencem amb l’anàlisi: Durant tot el procés congressual vaig insistir molt en la idea de que un polític havia de ser una persona compromesa amb la societat, amb el seu poble, sense lligadures mampreses d’avant mà. El polític que vol treballar pel seu poble no pot ser-ho a hores, sinó que ho ha de ser les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. El ser president d’esta formació política, centrada en les persones com diu el nostre President Fabra, m’ha permès anar portant a la pràctica tot el que en aquells dies afirmava. Estem treballant molt, i de valent, perquè tenim la sort de poder haver aglutinat distintes sensibilitats dins del partit per a conformar una executiva plenament operativa i compromesa amb el treball i les directrius que, com a president, vaig marcant.

Així les coses, són moltes les tasques i actes que hem portat a bon termini.





I, d’entre d’altres m’agradaria destacar:
-         Integració de gent en el Partit, tant afiliats antics com nous, procés este encara en marxa. Cal recordar que estem oberts a tots, tant a antics afiliats com a nova gent a la que li agradaria participar amb il·lusió en este nou projecte.

-         Recent guanyat el Congrés acceptàrem el repte d’organitzar el sopar de fi de curs del Partit Popular de la Província de València, a iniciativa del nostre President Alfonso Rus. El sopar va ser un èxit d’organització i participació, amb més de 1000 persones que es desplaçaren a la nostra ciutat i que encara hui recorden la gran nit celebrada. En el seu moment ja agrairem, tot i que ho tornem a fer, el suport cap al nou president del PP de Sueca, amb la presència d’importants càrrecs del partit (President de la Generalitat Alberto Fabra, Secretari General del Partit regional Serafin Castellanos,  secretari general del partit provincial Vicente Betoret, Alcaldessa de Valencia Rita Barberá, Delegada del Govern Paula Sánchez de León, el Ministre d’Afers Exteriors Garcia-Margallo, nombrosos Consellers i diputats, alcaldes, portaveus... i el President del Partit, Alfonso Rus, que, a més a més, al seu discurs va fer públic el seu recolzament a la nova direcció en Sueca i l’ajuda que en tot moment anem a rebre per a fer com cal la nostra feina i guanyar les eleccions al 2015)

-         Organitzàrem també un esmorzar popular on ens visitaren la Diputada Belén Hoyo, els presidents de NNGG regional i provincial, Juan Carlos Caballero i Roberto Calpe, el Diputat Luis Ibáñez, el president comarcal Pedro Juan Victoria i molts alcaldes i militants amb l’objecte de rellançar les NNGG a Sueca en un projecte que també serà nou i il·lusionant. Aprofite també per tant l’ocasió per convidar la gent jove de Sueca a la que li agradaria integrar-se o tornar a treballar pel partit amb els més joves.

Hui en dia, i recent celebrat el Congrés Comarcal de NNGG de La Ribera Baixa tenim a una jove suecana, Sonia Rubio, com a Secretària Executiva de Campanyes Electorals, així com presència de joves suecans en les vocalies de la nova executiva comarcal.

-         També a l’estiu col·laboràrem en l’acte de presentació de la nova llei de costes que es realitzà a El Perelló. Una vegada més el Partit va voler contar amb Sueca, i junt a El Perelló organitzàrem un acte que va ser un èxit de participació i al que va acudir, de nou, el nostre President Alberto Fabra junt a altres consellers i càrrecs institucionals.

-         A nivell comarcal la integració del Partit també és plena. Considerava que Sueca, pel seu pes específic com a població important a La Ribera, havia de ser present. En estos moments participem en tots els actes que som requerits a nivell comarcal. El treball i la cooperació amb les estructures del partit fora de Sueca també són necessaris per a l’enriquiment com a formació política. No hem d’oblidar que formem part d’un partit i que, per tant, també amb ell cal estar compromesos. La integració a més, és efectiva, i jo personalment forme part de l’executiva comarcal com a Secretari Executiu d’Educació i Cultura.

-         Precisament perquè formem part d’un partit també hi som presents en altres estructures d’ell. Com a President i Portaveu vaig a les reunions de les Executives Provincials i Regionals. I, en un treball més directe, el nostre vicepresident local, Paco Lérida, forma part de la Comissió de Justícia i jo personalment de la de Xarxes Socials, comissió esta última que prompte rebrà un impuls al nivell comarcal.

-         A nivell local la feina també ha sigut important. Hem aconseguit muntar una nova seu, amb l’esforç econòmic afegit que comportava. Hem renovat les llistes d’afiliats i estem mecanitzant el cobrament de les quotes per banc per fer-ho més fàcil a qui així ho desitja tot i que també es pot pagar per rebut. No hem d’oblidar que a nivell local no es rep cap ajuda ni finançament, hem de ser autosuficients. En estos moments podem afirmar que el nombre d’afiliats, lluny de baixar continua pujant.

-         De nou tornem a atendre, cada dimarts, a les 20:00 hores, a tots els afiliats i simpatitzants, a la nova seu del Carrer Sant Roc, donant-los complida informació de tot el que demanden.

-         L’Executiva es reuneix cada dilluns previ al Plenari, prenent de manera consensuada la majoria de les decisions que després exposem o defensem com a Grup Municipal en els sessions plenàries de l’Ajuntament.

-         I a nivell de Grup Municipal Polític, després de reestructurar-nos i assumir personalment el càrrec de portaveu la tasca, gràcies a la col·laboració dels regidors, molts d’ells presents hui també ací, també està portant-se endavant amb il·lusió i ganes, sempre amb la premissa que en el seu moment vaig marcar: oposició seria i responsable, de manera educada, però sense callar cap cosa. És el nostre paper el estar pendents d’allò que fa el govern local.

-         El Grup Municipal, i jo personalment, atenem cada dimecres al despatx municipal a tot aquell ciutadà que pense que podem ajudar-lo d’alguna manera. Escoltar també forma part important del nostre treball.

-         Són moltes les preguntes i mocions que plantegem als Plenaris. No sempre rebem la informació demandada, ni sempre som tractats amb la consideració o respecte que, com a representants d’una ampla majoria de suecans mereixem, però no per això deixarem de fer oposició, sense estridències, però constant en el temps.

-         Exemple de moció i de treball és l’última que hem presentat per a aconseguir resoldre i desbloquejar, a la fi, i després de moltíssimes reunions i negociacions, els problemes amb les EELLMM de El Perelló i El Mareny. Però també hem presentat moltes altres, intentant sempre reconduir el debat municipal a les qüestions d’àmbit local, que és el que interessa als ciutadans a Sueca, i no tirant balons fora com fan constantment PSOE i Compromís.

Estos són alguns dels molts exemples de la intensa activitat política portada a cap en estos primers mesos de president i amb la nova Executiva i el Grup municipal.

Quede ara a la disposició de tots vosaltres per tal d’aclarir qualsevol dubte no sense abans agrair, de nou, i una vegada més, el suport i treball de tots els afiliats del PP a Sueca, dels membres de l’Executiva i, com no, dels meus companys regidors.

Esta és la casa de tot aquell que tinga ganes de treballar per Sueca, per les persones. Que ningú tinga cap inconvenient d’acostar-se, de buscar-me, de parar-me pel carrer. Recordeu: les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana...