BUSCA

NOTA DE PREMSA, POSTURA OFICIAL DEL PP DE SUECA DAVANT DE LA POLÈMICA DE LA NO CELEBRACIÓ ENGUANY DELS “BOUS AL CARRER” EN SUECA


El Partit Popular de Sueca a través del present comunicat vol manifestar a l’opinió pública el nostre posicionament respecte a l’eliminació per part de l’Ajuntament de Sueca, i més concretament pel departament de festes i del seu Regidor Dimas Vázquez, dels “bous al carrer”, que tradicionalment estava realitzant-se des de fa prou anys pel circuit tradicional del centre de la Ciutat.

D’una banda volem transmetre que el debat simplement se centra en que si celebrem els festejos taurins pel carrer, per la plaça de bous o bé utilitzem les dos alternatives.
Des del Partit Popular en primer lloc, lamentem profundament que la decisió de llevar “els bous al carrer”, haja estat d’una forma unilateral, ací no s’ha sol·licitat opinió per part del Regidor de festes, que és de qui depén esta activitat, a cap col·lectiu ni part implicada en la celebració, la participació i el gaudi de la festa.

Col·lectius implicats en la festa com les penyes de cadafals, o la penya taurina “Xe quin bou”, es van assabentar del canvi de decisió d’eliminar ”els bous al carrer” per una pregunta que va realitzar el PP en el ple ordinari del passat mes d’abril.
En cap moment l’actual Regidor de festes, Sr. Vázquez, ha tingut la deferència de consultar amb ningú esta decisió, ni amb el partit majoritari en el consistori suecà, que encara que li pese és el PP, ni amb les penyes propietàries dels cadafals ni amb els socis de la penya “Xe quin bou” de Sueca.

A més en el ple del mes de maig, a la pregunta del representant de la penya “Xe quin bou”, de si esta decisió era ferma, la resposta va ser maleducada, fanfarrona, prepotent i irrespectuosa amb els ciutadans que, per altra banda, l’única cosa que van pretendre és que el Sr. Vázquez donara la cara i exposara els motius pels quals s’anaven a eliminar “els bous al carrer” i ni tan sols els havia tingut en compte com a part implicada.

La postura del PP, respecte d’això no és una altra que l’Ajuntament ha de conéixer i respectar la voluntat dels suecans (que pareix que no és així), i deu d’altra banda dialogar al màxim  amb els que volen “els bous al carrer”, quatre dies de tradició arrelada en Sueca i també als que, a més, volen més espectacles taurins, i que es desenrotllen en la plaça de bous. És per això que el PP de Sueca critica l’actitud de l’equip de govern i, en concret del Sr. Dimas. Ha demostrat una falta de sensibilitat total sense dialogar amb les penyes taurines i tractant d’una forma despòtica a les persones que es presentaren a l’últim Ple per tal d’exposar els seus raonaments i intentaven explicar que no és el mateix fer vaquetes al carrer que a la plaça: al carrer és espectacle i festa, a la plaça és espectacle però no festa.
D’altra banda el Grup Municipal Popular exigeix a l’Alcalde, com a màxim responsable, que:

-         Respecte el compromís públic que va adoptar de deixar instal·lar els cadafals dins la plaça.
-         Que escolte els veïns i les penyes, les seus reivindicacions i intente satisfer i raonar les seues lògiques pretensions.
-         Que el Sr. Dimas es disculpe per la seua actitud prepotent i la falta de diàleg davant els ciutadans que acudiren al Plenari.

-    Que impose la seua autoritat i done la satisfacció als veïns que així ho  demanen conservant la festa al carrer, al marge de les decissions que es prenguen sobre la plaça.


 SECRETARIA DE COMUNICACIÓN PP SUECA