BUSCA

El PP de Sueca denúncia que, a pesar de la crisi, el govern local gastarà més en sous de regidors que en 2011

És rigorosament fals que no s'haja augmentat la partida econòmica de l'alcalde i els regidors


El Partit Popular de Sueca es veu en l'obligació de fer públic que els diners estimats en el Pressupost General de l'Ajuntament per a sous dels regidors del tripartit en el govern local per al 2012 representa un 29'73% més respecte a les previsions de 2011. Si realitzem la comparació sobre el que realment van gastar l'any passat per eixe mateix concepte, l'increment real és del 15'26%. Per això, és rigorosament fals que no s'haja augmentat la partida econòmica, tal com pretén l'alcalde, Salvador Campillo, en una sorprenent nota de premsa del govern local que ha sigut publicada en la pàgina web municipal.

Les dades que aportem en este comunicat han sigut preses dels pressupostos municipals de 2012, i concretament de la partida de sous a regidors. Segons estes dades, l'Ajuntament de Sueca destinava 149.132 euros per a gastos de Regidors alliberats amb sou en 2011. En realitat esta partida es va veure incrementada fins a 167.861 euros, com consta el document anteriorment citat. La mateixa previsió de gasto per al 2012 ha ascendit a 193.474 euros, exactament, 44.342 euros més que allò que s'ha previst en 2011, un 29'73% més; o el que és el mateix, 25.613 euros per damunt del que gasta l'any passat (l'augment representa un 15'26%).


El PP vol fer públic que un dels motius principals pels que votem en contra dels pressupostos, va ser precisament este increment, poc solidari, a la nostra manera d'entendre, amb els temps i circumstàncies que estem vivint, per l'actual situació econòmica, els nivells de desocupació que existix en el nostre municipi i els greus problemes per què travessen moltes famílies de suecans.


Per a concloure amb este tema, i perquè quede molt clar, este Ajuntament gastarà entre sous d'assessors, regidors i la seguretat social, 400.000 euros anuals, que durant els quatre anys de la present legislatura, si ningú ho remeia, costaran 1.600.000 euros al municipi. Tot això amb la que està caient...

Entenem que amb estos números, el senyor Campillo demostra una vegada més que la seua política econòmica dista de ser d'acord amb la situació econòmica actual i d'un Ajuntament que disposa de quasi tres-cents funcionaris.


D'altra banda l'actual govern local també ha consignat en els pressupostos de 2012, quantia econòmica per a contractar dos assessors més. Un anirà destinat a l'escorxador municipal i l'altre a la Muntanyeta dels Sants. Des del PP de Sueca ens preguntem quin tipus d'assessors requerixen estos dos nous llocs de treball i qui podrà optar als mateixos. Utilitzant la fórmula d'assessors s'evita que qualsevol persona puga accedir a poder optar a estos llocs de treball. Per això ens veiem en l'obligació de recordar al senyor Campillo que l'administració pública ha de complir els principis constitucionals de capacitat, igualtat, mèrit i publicitat.


Què tipus de preparació es requerix per a ser conserge de l'escorxador (que està tancat) o de l'ermita de la Muntanyeta dels Sants? Quines són les persones triades per a estos llocs? Què opinen els 3.000 parats que hui hi ha en la nostra Ciutat?


Amb estes noves contractacions, s'impedix que els funcionaris puguen realitzar-les i aconseguixen el que és el seu propòsit: “enxufar” a dues persones per a què tinguen un lloc de treball sense donar opció a moltes altres que desafortunadament també estan en una mala situació, tant econòmica com social.