BUSCA

El PP de Sueca denúncia obstrucció del Govern local (Bloc-Compromís, PSPV-PSOE i GISPM) al dret a l’accés a la documentació municipal

El Grup Municipal Popular vol denunciar públicament l’obstrucció de què està sent objecte per part del Govern local de l’Ajuntament de Sueca (Bloc-Compromís, PSPV-PSOE i GISPM) davant del nostre dret legítim i obligació moral a exercir les lògiques tasques de l’oposició. En les últimes setmanes se’ns està negant o retardant de manera reiterada l’accés a documentació que, per llei, és de caràcter públic

En primer lloc se’ns va negar l’accés a les resolucions de l’Alcaldia per orde expressa de la primera autoritat local, segons se’ns va dir. És la nostra obligació, i el dret ens assistix per a això, conéixer amb la major celeritat i detall possibles l’abast del que diàriament decidix l’Alcalde en les seues resolucions en Ajuntament en el qual la seua firma ha d’aportar solucions i no problemes a desenes de qüestions cada setmana. Considerem que la negativa que rebem, de dubtós rigor legal, és una trava antidemocràtica a la nostra obligació com partit de l’oposició.

El segon cas recent és el retard en l’enviament de les actes de la Junta de Govern Local (JGL) que no se’ns remeten des de fa un mes. La JGL és un altre dels òrgans importants on es decidix la gestió municipal. Pareix que amb la tardança a facilitar-nos les actes el Govern de Sueca obeïsca a la intenció de guanyar temps perquè acords importants es diluïsquen en el temps sense donar opció a què l’oposició els fiscalitze degudament.

La tercera de la qüestió ens pareix més greu ja que es troba al nostre poder resposta escrita i firmada per l’Alcalde, Salvador Campillo, del Grup Independent. Carlos Ramírez, en la seua condició de portaveu del Grup Municipal Popular, va sol·licitar formalment el passat 1 de febrer “certificat del que va recaptar l’Ajuntament de Sueca, de l’IBI urbà i de l’IBI rústic en l’exercici de 2004”, així com “l’import exacte que es va recaptar en via voluntària i en via executiva”. La resposta de l’Alcalde, el dia 14 de febrer, a través del Servit municipal (Servici Integral Tributari) va ser que: “Se li requerix perquè justifique el motiu concret pel qual sol·licita la informació assenyalada en el paràgraf anterior”.

Finalment volem recordar que l’Article 128 (Dret d’informació), de la llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, establix en el seu primer punt que: “Per al millor compliment de les seues funcions, els membres de les corporacions locals tenen dret a obtindre de l’alcalde o president, o de la Junta de Govern Local, tots els antecedents, dades i informacions que estiguen en poder dels servicis de la corporació i siguen necessaris per a l’exercici del seu càrrec. El Dret d’informació dels membres de les corporacions locals tindrà caràcter personal i indelegable”.

El Partit Popular de Sueca interpreta que amb estos tres casos concrets s’incrementen les situacions d’obstrucció per part del Govern Local al dret a l’accés a la documentació pública que ens assistix en la nostra condició de ciutadans i regidors electes en el Consistori. Confiem que s’impose el sentit comú i que la situació es normalitze en la major brevetat possible en estes tres situacions concretes i la resta de documentació que formalment sol·licitem amb anterioritat i de les quals encara no hem rebut la totalitat de la informació sol·licitada. Com a exemple citem el cost real per al municipi de Sueca de la concessió il·legal d’una llicència d’obres en la platja de Bega de Mar i les pèrdues totals de Surge SA del que se’ns està donant llargues mes a mes.