El Partit Popular qualifica de “experiència sobrenatural” el pla de xoc que preconitza el partit socialista de Sueca per a paliar la greu crisi econòmica, ocasionada durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, i que afecta a més de 3.300 persones aturades en Sueca, El Perelló i Mareny.
Anuncien els socialistas suecans mesures com finançar el 50 per cent de la Seguretat Socials als treballadors autònoms durant el primer any, o incentivar amb 600 euros, a costes del erari públic, a empresaris i autònoms que utilitzen treballadors inscrits en situació de difícil contractació com dones maltractades o discapacitats. Dos mesures que el Partit Popular considera “insuficients i poc probables”, però que els socialistes suecans no dubten en asegurar que poden servir per a resoldre l’ocupació d’un 7 % dels aturats actuals.
“Resulta curiós i no deixa de ser una ironia per als nostres ciutadans, que el Partit Socialista, que ha estat governant els últims quatres anys, junt al Bloc i EU, anuncie ara la solució per a tantes familias que estan passant-ho mal”, senyala el portaveu popular i candidat a la alcaldia de Sueca, Carlos Ramírez, qui acusa a Dimas de “falta de col·laboració” amb el seu company de partit el portaveu socialista, Salvador Gil: “ Si estes mesures s’hagueren pres fa dos anys, ara no hauriem de planydre tant de drama personal i humà. A més a més, ha sigut durant el govern socialista a l’estat espanyol quan s’ha arribat a la xifra de 5 milions d’aturats, motiu pel qual s’ha de tindre la pell d’un coco pelut per a ficar tirites i mercromina a un malalt, al què ells mateixos han ocasionat la ferida”.
“Més els valdria –asegura Ramirez- que instaren al govern central a que abonara d’una vegada les subvencions que adeuden al treballadors autònoms que demanaren ajudes fa un any i encara no les han cobrades.”. També critiquen els populars que els socialistas anuncien dotacions de sol industrial a un preu assequible per facilitat la implantació d’empreses, quan al mateix polígon industrial de Sueca s’hi troben moltes empreses que treballen en precari i altres que lluiten per llogao vendre, amb poc d’èxit, els seus magatzems”.