BUSCA

PREGUNTES PRESENTADES PEL PP DE SUECA AL PLENARI DEL MES DE GENER


Donada la importància que tenen les preguntes a continuació vos les posem a l'abast de tothom, i per a que es puga vore la tasca d'oposició que fem, no sols amb preguntes de caràcter polític sinó també interessant-nos per les possibles deficiències de gestió i transmetent les suggerències i peticions que els veïns ens fan, bé de manera personal, bé acudint al despatx municipal del Grup Popular, bé per correu...

 

Abans de fer les preguntes va intervenir el nostre portaveu, Raúl Plá, explicant que, com que havien passat tres plenaris sense preguntar ara en teníem prou acumulades.

 

A més, Plá, va començar transmetent l’agraïment dels veïns del carrer La Punta i carrer Cullera que ens havien demanat traure al Plenari la falta de pas de vianants al cantó d'estos dos carrers. Agraïen per tant al PP el fer publica la seua demanda i a la Regidoria corresponent el haver solucionat el problema.

 

Però el que més va recalcar Plá va ser el fet que el PP fa moltes preguntes, en representació dels ciutadans, i l'equip de govern sol fer poc de cas. En concret, i fent un seguiment de les preguntes fetes des del mes de juny, i sense contar les de caire polític que podrien ser d'interpretació subjectiva, tenim que s'han presentat 67 preguntes o precs sobre reparacions o deficiències al poble i sols s'han solucionat, parcial o totalment 12 (12 de 67 ens sembla una falta de consideració). El PP de Sueca no pregunta per preguntar, sinó que ho fa representant a una ampla majoria de ciutadans. Ciutadans, que, a més, des de fa temps ja no tenen dret a ser escoltats en directe per la TV (fet davant el qual ens tornem a posicionar dient que NO ESTEM A FAVOR DEL TALL DE LES EMISSIONS i si d'una regulació tal i com proposàrem en el seu moment). Per tant, i com que els ciutadans no són escoltats, des del PP demanem més interès, si cap, per les nostres preguntes. És per això, que, també demanem que si alguna cosa no va a solucionar-se que es diga clarament.

 

Tornem a repetir: les preguntes no són un pur tràmit, són part important de la nostra tasca i es treball de l'equip de govern el atendre-les i resoldre-les amb el respecte i atenció que els ciutadans es mereixen.



PREGUNTES PLE DE GENER DE 2014

 

1.- Prec, Serveis Municipals i Seguretat Vial: Veïns del carrer Carabassers es queixen de la mala col·locació de les tanques de protecció que s'han posat per a les obres, ja que estan més temps pel terra que al seu lloc. Preguem s’asseguren millor i evitar així qualsevol accident amb majors o xiquets. Estes festes ha estat tota l'obra desprotegida.


2.- Pregunta, Alcaldia i Televisió: Podria informar als ciutadans quan tenen previst reprendre les emissions en directe de les preguntes dels assistents al Plenari? Li recordem que el PP va proposar una reforma del Reglament per a poder agilitzar el tema.

 

3.- Prec, Seguretat Vial: Des del Partit Popular moltes vegades denunciem l'estat que es troben molts dels senyals de circulació en tota la ciutat i la zona del litoral. Hi ha gran quantitat de senyals molt deteriorats, comportant en alguns casos situacions fins i tot de perill. Ens trobem senyals amb falta de reflectància, doblegades, falta de color, amb pintades, amb adhesius, inclús algunes ja no se sap ni del que són. Preguem solucionen el problema el més prompte possible, davant els problemes greus que es podria derivar per la falta de visibilitat d'estos senyals i la possible responsabilitat que tindria que assumir l'ajuntament.



 4.- Pregunta, Esports: Els usuaris de les pistes de tennis de l'estadi Antonio Puchades tornen a denunciar la discriminació que pateixen en les instal·lacions, el deteriorament de les pistes és total, estan plenes d’escletxes i forats que desvien les pilotes. Les xarxes amb forats. Les trapes, com ja diguérem fa temps, tenen forats per on es claven les pilotes. L`enreixat tampoc està en condicions, amb pegats i forats pels quals se n’ixen les pilotes. Inclús molts dies les pistes estan plenes de brutícia. I pel que fa a la il·luminació dir que és lamentable, qualsevol pista de l'estadi té mes llum que les de tennis. Ens podria dir la regidoria responsable al fet que es deu esta desigualtat?




5.- Prec, Patrimoni: Una de les preguntes del ple passat  (que no es van poder fer per falta de temps) deia que, des del Partit Popular denunciàvem l`estat en què es trobava la muralla de la Ronda dels Borx. Pensem que el patrimoni de la ciutat no es pot tindre en l’estat d`abandonament en el que es troba, amb pintades, les tanques de protecció amb les puntes tallants, amb tanques dins del monument, ple de brosses, i amb la il·luminació per reparar. Preguem facen un esforç en conservar el nostre patrimoni, i en concret la muralla amb segles d´antiguitat. És cert que en l’últim mes han actuat en l’entorn, però l'actuació ha consistit en llevar la tanca de protecció i deixar-se les brides que la subjectaven dins, la resta tot segueix igual. Preguem a la regidoria responsable més agilitat i eficiència per a solucionar els problemes de conservació del nostre patrimoni.



6.- Pregunta, Serveis Municipals: Usuaris de l'avinguda de la Mar, més coneguda com a “passeig del colesterol” es queixen de que més de quinze faroles no funcionen. Quan tenen previst actuar en la zona donat que encara es fa de nit molt prompte i hi ha gent que va pel passeig una vegada ja s’ha fet fosc?

 

7.- Prec, Serveis Municipals: Veïns de El Mareny Blau ens demanen transmetem el malestar que tenen per l’estat en que es troba la urbanització. Hi ha una falta de manteniment important: el passeig tot ple de pegats i desnivells on s’entolla l’aigua, tots els escocells del passeig trencats i per replantar, fanals a punt de caure i altres amb bombetes que ja no funcionen, bancs en molt mal estat, pintades, voreres amb forats o brosses, senyals de tràfic deteriorats, etc. Els veïns paguen els seus impostos tot l’any i demanen un servei també durant tot l’any. Preguem tinguen la zona també en condicions fent extensiu també este prec a la zona de Bega de Mar.

 

8.- Pregunta, Parcs i Jardins: Un dels parcs més freqüentats pels joves de la nostra ciutat és el que s’anomena com a “pista de patinatge”. No entenem l’estat d’abandonament i brutícia en el que està. A més no es troba delimitat per cap tanca i està envoltat per brosses i brutícia. A més, cada vegada que plou s’inunda. Tenen prevista alguna actuació per a este parc? Si així és, quina i quan?

 

9.- Pregunta, Parcs i Jardins, Medi Ambient: Com tenen el tema de reservar un lloc de la ciutat per a que els veïns amb gossos els puguen soltar en condicions d’higiene i seguretat per a tots? Esta pregunta ja la férem fa un temps i ens agradaria saber quina zona tenen pensada i quan estarà preparada.

 

10.- Pregunta, Cementeri Municipal: El diumenge 3 de novembre, pel matí, els servicis del cementeri estaven en un estat de brutícia que impedia que es pogueren utilitzar. Per què no es va tindre en compte que les visites anaven a augmentar, al caure en cap de setmana la festivitat de Tots Sants, i no s’incrementà el servei de neteja dels servicis del cementeri? (cal recordar, a més a més, que des del divendres 1 de novembre no s’havien netejat)

 

11.- Prec, Parcs i Jardins: Des de la Regidoria responsable de l’àrea és molt l’esforç que s’ha fet per a donar publicitat als anomenats “urbaparc”: notes de premsa, web pròpia... Però tots els mesos ens veiem obligats a denunciar el mal estat en que alguns es troben. Esta vegada aprofitem per a denunciar el del Passeig Marítim de El Mareny Blau, on falten gronxadors i el sol de cautxú està per reparar. Esperem que demanant-ho ací facen cas als usuaris de la zona i els deixen en condicions òptimes d’ús.

 

12.- Pregunta, a qui corresponga: Al cementeri s’ha llogat una empresa per a què hi haja una persona més fent les tasques de “cementeriero” els caps de setmana o quan s’estima pertinent. Com és que no s’ha contat amb la gent que va passar el procés selectiu corresponent i s’ha contractat a una empresa privada? Per què no donen moviment (encara que siga a temps parcial) a la borsa de treball oberta ja que són estes les persones que es van presentar a un examen per a treballar al cementeri?

 

13.- Pregunta, Patrimoni: En plenaris anteriors volíem preguntar ja sobre este tema perquè el fet encara no s’havia produït. Ara pot ser que ja sí. Per tant, ens podrien informar què tenen previst fer amb la casa i voltants de la propietat de la que s’ha fet càrrec l’Ajuntament al Camí de Riola, número 31? De moment la seua adquisició ens ha costat més de 400.000 euros. Tenen prevista alguna mesura de conservació o protecció davant els possibles actes de vandalisme en una casa que es pot considerar deshabitada? L’edifici, a més, és d’una bellesa arquitectònica important i al jardí té arbres monumentals. Podria preveure’s alguna actuació en ell sense deixar-lo perdre.

 

14.- Pregunta, Alcalde: Des del Partit Popular ja fa temps que volíem denunciar en este moment del Plenari l’estat en què es troba el polígon de darrere de la Cooperativa. L’estat d’abandonament és manifest i la falta de neteja és total, hi ha arbres sense podar, escocells plens de males herbes, voreres plenes també de brosses i per les quals no es pot ni passar, senyals arrancats, i un abocador il·legal a gran escala ple d’enderrocs, electrodomèstics, fem, etc. A més, i segons ens consta, està sense llum des del 26 de desembre passat. Quan tenen previst actuar en la zona?

 

15.- Pregunta, Alcalde: Tornant a parlar del cementeri, ens podria informar de com van les gestions que estava fent per a adquirir uns terrenys colindants per a l’ampliació del cementeri conforme va dir, fa sis mesos, al plenari del mes de juliol quan el Partit Popular va presentar una moció al respecte?

 

16.-Pregunta, a qui corresponga: Ens podríem informar de com ha anat el desenvolupament del pla d’empleo de les Administracions Públiques Valencianes al que es va adherir este Ajuntament? S'han interessat moltes empreses? S’ha informat bé a les empreses suecanes i als possibles demandants de feina? Com s’ha gestionat tot este procés?

 

17.- Pregunta i Prec, Alcalde: Ens podria dir, a este Grup Municipal, i als suecans en general, si està vostè d’acord amb en que banderes independentistes catalanes (ens referim a l’estelada) es troben presidint actes celebrats en edificis municipals? Li preguem prenga les mesures adequades per a que els símbols que s’utilitzen als actes i edificis d’este Ajuntament siguen legals i estatutaris.

 

18.- Pregunta, Alcalde: Com que és molt recent, i fa molt poc que es va publicar la sentència, ens podria explicar al conjunt dels ciutadans (tot i que vostès ja ho explicaren en premsa) com està el tema de la possible assistència a les juntes de Govern?  

 

19.- Pregunta, Piscina: Ens podria fer la Regidora responsable un balanç dels quatre mesos de funcionament de la piscina amb el nou model de gestió? Podria explicar-nos també qui fa les funcions de gerent? O qui hi marca les directrius a seguir?

 

20.- Pregunta, Alcalde: Com que és que els Socialistes (a través dels seus joves), han sigut els que han demanat que s’habilite un lloc per a l’estudi donat que la Biblioteca es troba tancada per trasllat? Què no hi ha suficient comunicació entre els socis de govern que el mantenen com a Alcalde? Fa l’efecte que treballen per separat (pot servir com a exemple les mocions presentades el mes passat, que era quan pensàvem fer la pregunta, i que estàvem presentades majoritàriament per un grup polític del govern en solitari)

 

21.- Pregunta, Alcalde: I parlant de treballar en solitari o sense coordinació, què ha passat en les mocions que es presentàrem el mes passat, per grups diferents del seu equip de govern? Una, fins i tot, es va debatre però no es va poder arribar a votar. Era un altre exemple de que no treballen de manera coordinada, i que cada grup polític volia assegurar-se la seua quota de poder i diners als pressupostos.

 

22.- Pregunta, Alcalde: Parlant de pressupostos... Un any més sense ells? No són capaços de elaborar-los? Quina gestió és esta de la ciutat i del propi Ajuntament que vostè presideix?

 

23.- Pregunta, a qui corresponga: Ja són moltes les vegades que des del Partit Popular hem denunciat l'estat en què es troba l'avinguda del Mestre Serrano. Caldrà recordar, a qui corresponga, que l'avinguda no és solament els dos primers trams on s'ha actuat un poc; el tram final de l'avinguda continua estant abandonat: bancs trencats o en un estat deplorable, escocells sense arbres, papereres trencades... Es té alguna actuació prevista per a esta avinguda?




24.- Prec, a qui corresponga: Primer que res agrair que per fi s’ha llevat el banc perillós del costat del túnel de Bernat Alinyo. Preguem que ara es repose.

 

25.- Pregunta, Serveis Municipals: Senyora Moncho, ens pot explicar per què ens va dir al setembre que a partir d'octubre es canviarien els fanals en Les Palmeres, les del carrer via Sant Roc i des del passeig nou de palmeres fins a Motilla i estem ja a 2 de gener i encara no han començat a canviar els fanals. Quan tenen realment previst començar? Li recordem que, constantment els veïns de la zona reclamen el fet que ells paguen impostos tot l’any, no sols a l’estiu.

 

26.- Prec, a qui corresponga: Preguem solucionen el més aviat possible el risc que comporta l’estat de deteriorament de l’edifici del Carrer Valencia que es troba davant de Caixa Mar. Donats els despreniments que es produeixen és un perill no solucionar ràpid el tema.

 

27.- Pregunta, a qui corresponga: Encara no s'ha inaugurat i l'estat en el que es troben els voltants del Casal Jove són d'un total abandó, plens de pintades, amb quadres de llum sense les portes de protecció (amb el perill que comporta per als xiquets que juguen en la zona), falten les trapes del clavegueram que estan tirades pels solars del costat, les papereres trencades, a més dels rosegadors entrant i eixint dels solars que estan per netejar. Quan tenen previst deixar la zona en condicions i inaugurar el Casal Jove?

       
 

 

28.- Pregunta, a qui corresponga: S’ha sentit molt parlar en les últimes setmanes que per fi va a obrir-se un supermercat al Sueca Parc. Ens podrien dir si s’han fet gestions per a que siguen molts els suecans i suecanes els que puguen treballar allí? Pensen fer-les? Es va a publicitar d’alguna manera?

 

29.- Pregunta, Alcalde: Ens pot informar de per què ja s’ha posposat dues vegades la firma del Conveni amb les Entitats Locals Menors de El Perelló i El Mareny que va ser aprovat per majoria en este Ajuntament?

 

30.- Pregunta, Alcalde: Al plenari passat, abans de començar, li manifestàrem el nostre malestar davant unes declaracions summament ofensives  que va fer un assessor del Bloc d'este Ajuntament contra tots el simpatitzants i militants del Partit Popular. En aquell moment li demanàrem que prenguera les mesures pertinents perquè pensem que una persona que fa eixe tipus de declaracions no pot estar com a assessor d'este ajuntament. Que ha fet al respecte?

 

31.- Pregunta i Prec, Alcalde: Fa tres mesos es va fer una reparació en el Carrer Esperança cantó Carrer València. Ens podria explicar perquè s'ha deixat sense posar la tapa del clavegueram, que a més es troba a un pas de vianants amb el perill de caiguda per als ciutadans i el risc de ser denunciat l’Ajuntament? Preguem solucionen este perill per als vianant el més aviat possible.



 32.- Pregunta, Alcalde: Quin és el termini per a fer complir les mocions que s’aproven a este Ajuntament? Al 2011 Bloc, PSOE i el Sr. Campillo aprovaren l’organigrama que havia de regir els llocs de treball d’este Ajuntament. Es va encomanar l’estudi a la Universitat d’Alacant i ens costà uns 60.000 euros. Ara són els mateixos grups els que es troben al govern i no ho fan complir. Quina és la raó?


Raúl Plá

Portaveu Grup Municipal Popular