BUSCA

El PP de Sueca critica obertament el canvi del Concurs Internacional de Paella Valenciana a dia laborable


El Partit Popular de Sueca lamenta les polèmiques modificacions introduïdes pel Govern Local de Sueca en la celebració del 52 edició Concurs Internacional de Paella Valenciana previst per al pròxim mes de setembre. El Grup Municipal Popular no solament fa responsable del despropòsit a la regidora responsable, Tere Ribes (Bloc), si no que també als tres partits que formen el pacte municipal (GISPM, PSPV-PSOE i Bloc-Compromís) dels portaveus del qual no hem escoltat ni una sóla paraula crítica.
Discrepem, com la majoria de suecanas i suecans, la decisió de traslladar el certamen a un dia laborable, després de 51 edicions celebrant-se en diumenge. Açò impedirà que centenars de ciutadans, entre els quals es troben famílies suecanas que resideixen fora de la nostra ciutat, puguen complir per primera vegada en la història amb la tradició de visitar la celebració de l'esdeveniment en el Parc de l'Estació per ser dia no festiu. Entenem que la decisió fereix de consideració la imatge i prestigi del concurs al mateix temps que priva als ciutadans d'un dels actes més importants de les Festes Majors del municipi.
“No ens val l'argument que molts dels participants treballen en diumenge quan molts d'ells tanquen precisament eixe dia per descans del personal”, afirma el portaveu del PP Carlos Ramírez. “Sueca ha organitzat en dia festiu el concurs gastronòmic degà de la Comunitat Valenciana, el més prestigiat de quants es dediquen a la paella (l'autèntic per excel·lència), durant 51 anys i ara, Teresa Ribes i el Govern Local, pretenen fer creure que el diumenge no és la jornada més idònia”, afig. “De la mateixa manera que als participants se'ls imposa una recepta estandarditzada, idèntics ingredients i un temps límit, no existeix raó objectiva alguna perquè acudisquen en diumenge amb la intenció de poder exhibir el nom del concurs de Sueca en els seus restaurants en lloc rellevant, com molts la fan des de fa anys”, conclou Ramírez.
Tampoc compartim la decisió de reduir el nombre de participants a 30 adduint a “motius econòmics”. Quina diferència de cost existeix entre la matèria primera necessària per a l'elaboració de 30 o 45 paelles? Pretenen estalviar contractant a dit el cartell per 2.807,81 euros i gastant 2.000 més en el menjar de presentació del concurs celebrada en el menjador municipal de l'Ermita de la Muntanyeta dels Sants a la qual van assistir menys de 30 persones? Sense entrar en consideracions estètiques i de contingut sobre el pòster contractat a dit, que també les té, ens veiem en l'obligació de citar un exemple “de la casa”: el cartell anunciador de les festes, escollit per concurs, ha costat 900 euros. Una altra consideració mereix si el trasllat de certamen a dia laborable respon a la intenció de retallar el número de convidats al menjar que completa la celebració del concurs. Pretenen que siga elitista, només per a amics, coneguts i regidors en la nòmina municipal que eixe dia abandonaran els seus llocs de treball en l'Ajuntament?
Respecte al nou concurs Arròs de Sueca 2.0 considerem positiva la idea si bé discrepem que siga tan estricte en els ingredients (sol valen els de el concurs de paella, ni un més ni un de menys) i que aquest, amb el nom de Sueca se celebre a València. Per raons òbvies, eixe certamen mai degué haver d'eixit de Sueca.